Diggels™ met gebroken bakstenen

Studio Volop maakt gebruik van restpartijen bakstenen afkomstig van de Steenfabriek Strating uit Oude Pekela. De bakstenen worden fijngeslagen tot granulaat in verschillende fracties. De bakstenen zijn gebakken van Groninger klei uit de omgeving van Winsum en Oudeschans.

wit | groninger oranje

wit | groninger rood

lichtgrijs | friese geeltjes

antraciet | groninger oranje

antraciet | groninger rood

antraciet | groninger mix fijn

antraciet | groninger mix grof

zwart | groninger mix grof

Diggels™ laat de prachtige kleuren van gebakken klei tot leven komen.

Toepassingen Diggels™

Diggels™ kan in verschillende uitvoeringen worden toegepast in het interieur. Bijvoorbeeld als wandtegel, vensterbank of meubel.

Voor interieurontwerpers en architecten.

Diggels™ is leverbaar op aanvraag. Heeft u belangstelling voor de toepassing van één van onze materialen neem dan contact op. We werken graag mee met het realiseren van uw project.

Impressie: Rond blad (30cm)

alle voorbeelden zien

Impressie: Wandtegels

alle voorbeelden zien

Samenwerkingspartners:

Steenfabriek Strating

Steenfabriek Strating is de laatst overgebleven steenfabriek in de Provincie Groningen. Strating produceert hoogwaardige bakstenen van Groninger klei voor architecten en aannemers. Restpartijen worden door Studio Volop vermalen tot kleine fracties en toegepast in Diggels.

Evolve Productions

Evolve is een innovatief productiebedrijf gespecialiseerd in exclusieve betontechnieken voor onder andere de keukenbranche, interieurbouw en projecten. Studio Volop ontwikkelt samen met Evolve unieke recepten voor hoogwaardige terrazzo’s van gerecyclede en herwinbare grondstoffen.

5 soorten Diggels™

Voor de productie van Diggels™ gebruiken we verschillende soorten puingranulaat met elk een eigen unieke uitstraling en toepassingsgebied.

Alle Diggels™ zijn leverbaar in vier tinten:
Wit, lichtgrijs, donkergrijs en antraciet.

betongranulaat
metselgranulaat
glasscherven
gebroken bakstenen
specials