Diggels™ met metselgranulaat

Studio Volop maakt gebruik van metselgranulaat afkomstig van onze leverancier Twee “R” Recycling. Het bestaat voor tenminste 85% uit gebroken (roodbakken) steen en wordt verkregen door het selectief slopen van metselwerkpuin in de bouw.

wit | grof 8-16

lichtgrijs | grof 8-16

antraciet | grof 8-16

donkergrijs | middel 4-8

antraciet | grof 8-16

Met Diggels is het mogelijk een tweede leven te geven aan het materiaal dat o.a. vrijkomt bij de sloop van panden met aardbevingsschade. Bijvoorbeeld door het vrijgekomen puin te laten terugkeren in de nieuwbouw als prachtige vloer, werkblad of gevelbekleding. Ook kan het materiaal in het gebied worden teruggebracht in de vorm van straatmeubilair, openbare kunstwerken of straattegels.

Toepassingen Diggels™

Diggels™ kan in verschillende uitvoeringen worden toegepast in het interieur. Bijvoorbeeld als wandtegel of in een meubelontwerp.

Voor interieurontwerpers en architecten.

Diggels™ is leverbaar op aanvraag. Heeft u belangstelling voor de toepassing van één van onze materialen neem dan contact op. We werken graag mee met het realiseren van uw project.

Impressie: Rond blad (30cm)

alle voorbeelden zien

Impressie: Wandtegels

alle voorbeelden zien

Samenwerkingspartners:

Twee “R” Recycling

Twee “R” Recycling is onze leverancier van gecertificeerde puingranulaten. Waarom nog winning van primaire grondstoffen als we materialen ook kunnen hergebruiken? Twee “R” spant zich in voor de circulaire economie waar de grondstofstroom gesloten is en waar praktisch geen afval overblijft.

Evolve Productions

Evolve is een innovatief productiebedrijf gespecialiseerd in exclusieve betontechnieken voor onder andere de keukenbranche, interieurbouw en projecten. Studio Volop ontwikkelt samen met Evolve unieke recepten voor hoogwaardige terrazzo’s van gerecyclede en herwinbare grondstoffen.

deze Diggels™ bevat 50-70%
gerecyclede metselgranulaat

5 soorten Diggels™

Voor de productie van Diggels™ gebruiken we verschillende soorten puingranulaat met elk een eigen unieke uitstraling en toepassingsgebied.

Alle Diggels™ zijn leverbaar in vier tinten:
Wit, lichtgrijs, donkergrijs en antraciet.

betongranulaat
metselgranulaat
glasscherven
gebroken bakstenen
specials