N361 van stad tot wad

3 deelprojecten voor aan en rond de N361 tussen Groningen en Leens

House of Design is gevraagd een aansprekende vormgeving te realiseren voor drie deelprojecten aan en rond de N361 tussen Groningen en Leens. De vormgeving moet herkenbaar zijn en aansluiten bij de omliggende natuur en met betrokkenheid van de bewoners worden ontwikkeld.

We pakken dit op met de ontwerpers die betrokken zijn bij de Lokale Maakplaats. De provincie ziet graag de visie van de Lokale Maakplaats terug in de keuze voor het materiaal, de werkwijze en het beeld. Daarbij moet het werk representatief zijn voor het erfgoed van toen en nu en een doorkijkje geven naar wat komen gaat. Voor de esthetische elementen wordt gekeken naar het Groninger (historisch) landschap en de kunstkring De Ploeg.

Waar speelt het zich af
De weg N361 van de stad Groningen naar Leens. Het project bestaat uit drie deelprojecten:
1. Dorpen Winsum, Adorp en Sauwerd.
2. Fietsroute Plus Groningen – Winsum
3. Rotondes Mensingeweer, Wehe den Hoorn Leens

Aandeel House of Design
House of Design is hoofdaannemer en bepaalt de grote lijnen en kaders voor de verschillende ontwerpen. We betrekken bewoners en dorpsbelangen bij de keuzes en eventuele uitvoering.

Fotografie: Janna Bathoorn

IN HET KORT

Waar: Noord Groningen
Wanneer: 2020-2021
Opdrachtgever: Provincie Groningen
Partners: ontwerpteam van Lokale Maakplaats bestaande uit Studio Volop, Studio Simone Vermaning, Bloooms, Wiebren Veenstra en Studio MARC met Eileen Blackmore en Laos landschapsarchitecten i.s.m. dorpsbelangen Winsum, Sauwerd Wetsinge en Adorp.
Tags: lokaal, waardeketen, circulair, Waddengebied, maakplaats