Project omschrijving

Diggels – lokaal en circulair terrazzo

Dit onderzoek richt zich op de vraag of het mogelijk is om met het hergebruik van laagwaardige lokale afvalstromen en regionale grondstoffen een hoogwaardig cementgebonden terrazzo-composiet te produceren met minimaal (tot geen) gebruik van maagdelijk beton.

Met Diggels is het mogelijk een tweede leven te geven aan het materiaal dat o.a. vrijkomt bij de sloop van panden met aardbevingsschade. Bijvoorbeeld door het vrijgekomen puin te laten terugkeren in de nieuwbouw als prachtige vloer, werkblad of gevelbekleding. Ook kan het materiaal in het gebied worden teruggebracht in de vorm van straatmeubilair, openbare kunstwerken of straattegels.

Diggels™ is een verzameling moderne hoogwaardige materialen op basis van lokale puinstromen en natuurlijke grondstoffen.

Studio Volop ontwikkelt duurzame recepten waarbij gebruik wordt gemaakt 100% gerecycled materiaal.

Diggels™ is uitermate geschikt om te worden toegepast als keukenblad of balie voor in uw interieur of project.

5 soorten Diggels™

Voor de productie van Diggels™ gebruiken we verschillende soorten puingranulaat met elk een eigen unieke uitstraling en toepassingsgebied.

Alle Diggels™ zijn leverbaar in vier tinten:
Wit, lichtgrijs, donkergrijs en antraciet.

betongranulaat
metselgranulaat
glasscherven
gebroken bakstenen
specials

Mogelijke toepassingen voor Diggels™

  • Keukens

  • Tafelbladen

  • Wandtegels

  • Vensterbanken

Toepassingen Diggels™

Diggels™ kan in verschillende uitvoeringen worden toegepast in het interieur. Bijvoorbeeld als werkblad in uw keuken of balie in uw bedrijfspand.

Voor interieurontwerpers en architecten.

Diggels™ is leverbaar op aanvraag. Heeft u belangstelling voor de toepassing van één van onze materialen neem dan contact op. We werken graag mee met het realiseren van uw project.

Impressie: Rond blad (30cm)

alle voorbeelden zien

Impressie: Werkblad (keuken)

alle voorbeelden zien

Impressie: Wandtegels

alle voorbeelden zien

Evolve Productions

Studio Volop ontwikkelt Diggels™ samen met het familiebedrijf Evolve Productions in Tynaarlo.

Evolve is een innovatief productiebedrijf gespecialiseerd in exclusieve betontechnieken voor onder andere de keukenbranche, interieurbouw en projecten.

Diggels is zeer duurzaam, waarbij lokale puinstromen en herwinbare grondstoffen een hoogwaardige toepassing krijgen.

Upcycling van puinstromen

“Nu wordt bouwpuin vaak weer gebruikt voor de aanleg van wegen,” weet De Schipper. Maar dat puin kunnen we beter hergebruiken, bijvoorbeeld door het opnieuw in gebouwen te verwerken, waardoor er minder nieuw beton hoeft te worden gemaakt.
Daarnaast zou ook het recyclen van glazen flessen en andere glazen objecten de zandconsumptie terug kunnen dringen. Een andere optie is om intensiever te zoeken naar alternatieven voor zand.”

(Matthieu de Schipper, Scientas)

Wilt u meer informatie of een sample aanvragen?

Er is bijzonder veel belangstelling voor onze materialen. Dat is geweldig, hoe meer we kunnen recyclen, hoe meer we bijdragen aan een duurzame en circulaire economie.

Onze materialen zijn in zeer veel verschillende uitvoeringen leverbaar. Het is daarom op dit moment niet mogelijk van alle soorten samples beschikbaar te stellen. We produceren onze producten op aanvraag. Over concrete projecten gaan we graag in gesprek. Desgewenst kunnen we op verzoek een een materiaalsample tijdelijk beschikbaar stellen, of een proefmonster produceren volgens specifieke wensen.

Uiteraard bent u ook van harte welkom voor een overleg in onze studio. Van alle getoonde voorbeelden is een sample aanwezig.

Heeft u een concreet project waarin u één van onze materialen wilt toepassen, of ontvangt u graag meer informatie?

Neem dan contact op via info@studiovolop.nl

Verkoop- en leveringsvoorwaarden

Verkoop- en leveringsvoorwaarden zakelijk
Verkoop- en leveringsvoorwaarden particulier

Onze partners: