Project omschrijving

Diggels – lokaal en circulair terrazzo

Studio Volop doet onderzoek naar de mogelijkheden om met het hergebruik van laagwaardige lokale afvalstromen en regionale grondstoffen een hoogwaardig cementgebonden terrazzo-composiet te produceren met minimaal (tot geen) gebruik van maagdelijk beton.

Met Diggels is het mogelijk een tweede leven te geven aan het materiaal dat o.a. vrijkomt bij de sloop van panden met aardbevingsschade. Bijvoorbeeld door het vrijgekomen puin te laten terugkeren in de nieuwbouw als werkblad of vensterbank. Ook kan het materiaal in het gebied worden teruggebracht in de vorm van straatmeubilair, openbare kunstwerken of straattegels.

Mogelijke toepassingen voor Diggels™

  • Keukens

  • Tafelbladen

  • Balies

  • Recepties

Evolve Productions

Studio Volop ontwikkelt Diggels™ samen met het familiebedrijf Evolve Productions in Tynaarlo.

Evolve is een innovatief productiebedrijf gespecialiseerd in exclusieve betontechnieken voor onder andere de keukenbranche, interieurbouw en projecten.

Diggels is zeer duurzaam, waarbij lokale puinstromen en herwinbare grondstoffen een hoogwaardige toepassing krijgen.

Upcycling van puinstromen

“Nu wordt bouwpuin vaak weer gebruikt voor de aanleg van wegen,” weet De Schipper. Maar dat puin kunnen we beter hergebruiken, bijvoorbeeld door het opnieuw in gebouwen te verwerken, waardoor er minder nieuw beton hoeft te worden gemaakt.
Daarnaast zou ook het recyclen van glazen flessen en andere glazen objecten de zandconsumptie terug kunnen dringen. Een andere optie is om intensiever te zoeken naar alternatieven voor zand.”

(Matthieu de Schipper, Scientas)

Wilt u meer informatie of een sample aanvragen?

Er is bijzonder veel belangstelling voor onze materialen. Dat is geweldig, hoe meer we kunnen recyclen, hoe meer we bijdragen aan een duurzame en circulaire economie.

Onze materialen zijn in zeer veel verschillende uitvoeringen leverbaar. Het is daarom op dit moment niet mogelijk van alle soorten samples beschikbaar te stellen. We produceren onze producten op aanvraag. Over concrete projecten gaan we graag in gesprek. Desgewenst kunnen we op verzoek een een materiaalsample tijdelijk beschikbaar stellen, of een proefmonster produceren volgens specifieke wensen.

Uiteraard bent u ook van harte welkom voor een overleg in onze studio. Van alle getoonde voorbeelden is een sample aanwezig.

Heeft u een concreet project waarin u één van onze materialen wilt toepassen, of ontvangt u graag meer informatie?

Neem dan contact op via info@studiovolop.nl

Verkoop- en leveringsvoorwaarden

Verkoop- en leveringsvoorwaarden zakelijk
Verkoop- en leveringsvoorwaarden particulier

Onze partners: