Project omschrijving

Met ‘Kokkels’ hebben we onderzoek gedaan naar het toepassen van lokale schelpen in duurzaam terrazzo, ter vervanging van exotische materialen zoals hardsteen.

Het schelpenterrazzo is een hoogwaardig materiaal met schelpen afkomstig uit o.a. de Wadden- of Noordzee. De schelpen worden gebroken tot geschikte fracties en verwerkt in een recept met de basiskleuren wit, grijs en antraciet. Op aanvraag zijn bijzondere combinaties mogelijk.

wit | kokkels gebroken

lichtgrijs | kokkels gebroken

donkergrijs | kokkels gebroken

antraciet | oesters gebroken

antraciet | mosselen gebroken

Kokkels™ brengt de zee in huis

Toepassingen Kokkels™

Kokkels™ kan in verschillende uitvoeringen worden toegepast in het interieur. Bijvoorbeeld als werkblad in uw keuken, als vensterbank, of als tafelblad op uw salontafel.

Voor interieurontwerpers en architecten.

Kokkels™ is leverbaar op aanvraag. Heeft u belangstelling voor de toepassing van één van onze materialen neem dan contact op. We werken graag mee met het realiseren van uw project.

Impressie: Rond blad (30cm)

Fout: view 2962351gfb bestaat mogelijk niet
alle voorbeelden zien

Impressie: Werkblad (keuken)

Fout: view f22f3adur8 bestaat mogelijk niet
alle voorbeelden zien

Impressie: Vierkante tegels

Fout: view bf46c60fnt bestaat mogelijk niet
alle voorbeelden zien

Samenwerkingspartners:

De zee

Schelpen voor Kokkels™ worden gewonnen in de Waddenzee en Noordzee. Kokkels worden geleverd door Rousant in Zoutkamp. Oesters en mosselen worden met de hand gezocht aan de kust of afgenomen van duurzame restaurants.

Evolve Productions

Evolve is een innovatief productiebedrijf gespecialiseerd in exclusieve betontechnieken voor onder andere de keukenbranche, interieurbouw en projecten. Studio Volop ontwikkelt samen met Evolve unieke recepten voor hoogwaardige terrazzo’s van gerecyclede en herwinbare grondstoffen.

Wilt u meer informatie of een sample aanvragen?

Er is bijzonder veel belangstelling voor onze materialen. Dat is geweldig, hoe meer we kunnen recyclen, hoe meer we bijdragen aan een duurzame en circulaire economie.

Onze materialen zijn in zeer veel verschillende uitvoeringen leverbaar. Het is daarom op dit moment niet mogelijk van alle soorten samples beschikbaar te stellen. We produceren onze producten op aanvraag. Over concrete projecten gaan we graag in gesprek. Desgewenst kunnen we op verzoek een een materiaalsample tijdelijk beschikbaar stellen, of een proefmonster produceren volgens specifieke wensen.

Uiteraard bent u ook van harte welkom voor een overleg in onze studio. Van alle getoonde voorbeelden is een sample aanwezig.

Heeft u een concreet project waarin u één van onze materialen wilt toepassen, of ontvangt u graag meer informatie?

Neem dan contact op via info@studiovolop.nl

Verkoop- en leveringsvoorwaarden

Verkoop- en leveringsvoorwaarden zakelijk
Verkoop- en leveringsvoorwaarden particulier