Project omschrijving

Onder de noemer ‘Spikkels‘ doen we onderzoek naar het upcyclen van tennisgravel, bestaande uit vermalen puinafval van roodbakken klei zoals (oude) dakpannen en steenafval, o.a. afkomstig van de steenfabriek Strating in Oude Pekela. Daarnaast gebruiken we ook het oude tennisgravel dat na verloop van tijd weer van de tennisbanen wordt ‘geschraapt’.

Deze gravel heeft dus al twee levenscycli achter de rug voordat het door ons weer een hoogwaardige toepassing krijgt in de vorm van Spikkels™

naturel | gepolijst

ingewalst | geborsteld

schelpen | geborsteld

open | gepolijst

dicht | gepolijst

reliëf | geborsteld

Samenwerkingspartners:

Pekkeriet

Pekkeriet is een veelzijdig loonbedrijf met uiteenlopende werkzaamheden in o.a. de grond-, weg- en waterbouw-sector. Daarnaast produceert Pekkeriet gecertificeerde tennisgravel uit rest- en afvalstromen roodgebakken kleiproducten zoals dakpannen en bakstenen. Deze bakstenen zijn onder andere afkomstig van Steenfabriek Strating in Oude Pekela.

Evolve Productions

Evolve is een innovatief productiebedrijf gespecialiseerd in exclusieve betontechnieken voor onder andere de keukenbranche, interieurbouw en projecten. Studio Volop ontwikkelt samen met Evolve unieke recepten voor hoogwaardige terrazzo’s van gerecyclede en herwinbare grondstoffen.

Spikkels™ bevat 50-70%
gerecyclede grondstoffen.

Wilt u meer informatie of een sample aanvragen?

Er is bijzonder veel belangstelling voor onze materialen. Dat is geweldig, hoe meer we kunnen recyclen, hoe meer we bijdragen aan een duurzame en circulaire economie.

Onze materialen zijn in zeer veel verschillende uitvoeringen leverbaar. Het is daarom op dit moment niet mogelijk van alle soorten samples beschikbaar te stellen. We produceren onze producten op aanvraag. Over concrete projecten gaan we graag in gesprek. Desgewenst kunnen we op verzoek een een materiaalsample tijdelijk beschikbaar stellen, of een proefmonster produceren volgens specifieke wensen.

Uiteraard bent u ook van harte welkom voor een overleg in onze studio. Van alle getoonde voorbeelden is een sample aanwezig.

Heeft u een concreet project waarin u één van onze materialen wilt toepassen, of ontvangt u graag meer informatie?

Neem dan contact op via info@studiovolop.nl

Verkoop- en leveringsvoorwaarden

Verkoop- en leveringsvoorwaarden zakelijk
Verkoop- en leveringsvoorwaarden particulier