Hoogwaardig materiaal van gerecyclede puinstromen en glasscherven.

voorbeelden

Composiet van gerecyclede (tennis)gravel. (roodbakken baksteen en dakpannen)

voorbeelden

Hoogwaardig materiaal met lokale schelpen uit de Wadden- en Noordzee.

voorbeelden

Studio Volop heeft een serie nieuwe duurzame materialen ontwikkeld die worden geproduceerd op basis van lokaal gewonnen natuurlijke materialen en gerecyclede granulaten (gebroken puin of glasscherven). Deze grondstoffen worden verwerkt in zeer fijn beton. Na het uitharden wordt het materiaal gepolijst waarbij de in het materiaal opgesloten granulaten aan de oppervlakte komen en er een glad materiaal ontstaat met een uniek uiterlijk. Het eindproduct is 100% circulair.

Als grondstof gebruiken we bijvoorbeeld fijngemalen puin van afgebroken huizen of scherven van gerecycled glas. Ook werken we met lokale grondstoffen zoals schelpen of natuurlijke vezels zoals hennep.

Door het gebruik van natuurlijke en gerecyclede grondstoffen is (veel) minder nieuw beton nodig en ontstaat een prachtig eindresultaat waarbij laagwaardige afvalstromen worden geupcycled tot hoogwaardige producten die geschikt zijn voor projectinrichting en interieurtoepassingen zoals tafel- en keukenbladen, wandtegels of recepties.

De materialen worden geproduceerd in samenwerking met innovatief betonproducent Evolve Productions en voorzien van een zeer sterke coating.

Wilt u meer informatie of een sample aanvragen?

Er is veel belangstelling voor onze materialen. Dat is geweldig, hoe meer we kunnen recyclen, hoe meer we bijdragen aan een duurzame en circulaire economie.

Onze materialen zijn in zeer veel verschillende uitvoeringen leverbaar. Het is daarom op dit moment niet mogelijk van alle soorten samples beschikbaar te stellen. We produceren onze producten op aanvraag. Over concrete projecten gaan we graag in gesprek. Desgewenst kunnen we op verzoek een een materiaalsample tijdelijk beschikbaar stellen, of een proefmonster produceren volgens specifieke wensen.

Uiteraard bent u ook van harte welkom voor een overleg in onze studio. Van alle getoonde voorbeelden is een sample aanwezig.

Heeft u een concreet project waarin u één van onze materialen wilt toepassen, of ontvangt u graag meer informatie?

Neem dan contact op via info@studiovolop.nl

Verkoop- en leveringsvoorwaarden

Verkoop- en leveringsvoorwaarden zakelijk
Verkoop- en leveringsvoorwaarden particulier