Diggels™ is een verzameling moderne hoogwaardige terrazzo’s op basis van lokale puinstromen en natuurlijke grondstoffen.

Studio Volop ontwikkelt duurzame recepten waarbij het terrazzo voor tenminste 50% bestaat uit gerecycled materiaal.

Diggels™ is in verschillende uitvoeringen toe te passen als bijvoorbeeld werkbladen voor keukens, vloertegels, wandafwerking en buitentoepassingen zoals gevelbekleding.

6 soorten Diggels™

Voor de productie van Diggels™ gebruiken we zes verschillende soorten puingranulaat en duurzame grondstoffen, met elk een eigen unieke uitstraling en toepassingsgebied.

Alle Diggels™ zijn leverbaar in vier tinten:
Wit, lichtgrijs, donkergrijs en antraciet.

Mogelijke toepassingen voor Diggels™

  • Keukens

  • Tafelbladen

  • Vloertegels

  • Gevels

  • Wandtegels

  • Vensterbanken

Evolve Productions

Studio Volop ontwikkelt Diggels™ samen met het familiebedrijf Evolve Productions in Tynaarlo.

Evolve is een innovatief productiebedrijf gespecialiseerd in exclusieve betontechnieken voor onder andere de keukenbranche, interieurbouw en projecten.

Diggels is een moderne en zeer duurzame terrazzo, met lokale puinstromen en herwinbare grondstoffen in een hoogwaardige toepassing.

Upcycling van puinstromen

“Nu wordt bouwpuin vaak weer gebruikt voor de aanleg van wegen,” weet De Schipper. Maar dat puin kunnen we beter hergebruiken, bijvoorbeeld door het opnieuw in gebouwen te verwerken, waardoor er minder nieuw beton hoeft te worden gemaakt.
Daarnaast zou ook het recyclen van glazen flessen en andere glazen objecten de zandconsumptie terug kunnen dringen. Een andere optie is om intensiever te zoeken naar alternatieven voor zand.”

(Matthieu de Schipper, Scientas)

Onze partners: