Recycling van bakstenen en dakpannen – DIGGELS®

Studio Volop doet onderzoek naar het recycling en upcycling van vermalen puinafval van roodbakken klei van oude dakpannen en gebroken bakstenen. De bakstenen zijn o.a. afkomstig van de steenfabriek Strating in Oude Pekela. Vermalen wordt het kleiproduct toegepast als tennisgravel. Wij onderzoeken of dit gerecycled materiaal ook kan worden toegepast in bijvoorbeeld tegels en werkbladen (DIGGELS®).

gerecyclede dakpan

DIGGELS ® bevat 60-75 % gerecyclede grondstoffen.

sample met rode gravel

sample met rode gravel en schelpen (kokkels)

experimenten

naturel | gepolijst

ingewalst | geborsteld

schelpen | geborsteld

reliëf | geborsteld

DIGGELS® van gerecycled baksteen en dakpan (leverbaar)

1001-gr-fijn

1001-gr-fijn

gravel, fijn, lichtgrijs

Voor meer informatie over deze soort en de vele andere soorten DIGGELS® zie onze nieuwe website:

Hier ligt een rood gespikkeld tafelblad

Samenwerkingspartners:

Pekkeriet en Strating Steenindustrie

Pekkeriet is een veelzijdig loonbedrijf met uiteenlopende werkzaamheden in o.a. de grond-, weg- en waterbouw-sector. Daarnaast produceert Pekkeriet gecertificeerde tennisgravel uit rest- en afvalstromen roodgebakken kleiproducten zoals dakpannen en bakstenen. Deze bakstenen zijn onder andere afkomstig van Steenfabriek Strating in Oude Pekela.

Evolve Productions

Evolve is een innovatief productiebedrijf gespecialiseerd in exclusieve betontechnieken voor onder andere de keukenbranche, interieurbouw en projecten. Studio Volop ontwikkelt samen met Evolve unieke recepten voor hoogwaardige terrazzo’s van gerecyclede en herwinbare grondstoffen.