STUDIO VOLOP

Allround ontwerpstudio voor ruimtelijke vormgeving en productdesign.
Wij ontwikkelen concepten en objecten voor de openbare ruimte en interieur, en ontwerpen en produceren duurzame materialen en producten voor interieur- en exterieurtoepassingen.

Onderzoek naar het gebruik van (her)winbare grondstoffen uit natuurlijke bronnen, afvalstromen en restproducten uit industrie en landbouw. Ontwikkeling van nieuwe circulaire en duurzame materialen voor toepassingen in (interieur)architectuur en productdesign.

Samenwerking met bedrijven en overheidsinstanties voor het vestigen van een duurzame keteneconomie. Direct contact met regionale vakmensen en industrie in de ontwikkeling van objecten en projecten die zich bewegen op de grens van ambacht en innovatie.

Volken de Vlas (Dokkum 1975) combineerde de opleiding Autonoom Beeldende Kunst aan Academie Minerva in Groningen met het leerlingschap in een ambachtelijke houtwerkplaats, en die unieke combinatie zie je nog steeds terug in zijn ontwerpen: Heldere vormgeving en eenvoudig materiaalgebruik, waarbij de verbindingen vaak nadrukkelijk zichtbaar zijn.

Zijn stijl heeft een duidelijke verwantschap met het Noorden: puur en zonder poespas. Werken aan deze unieke kleinschalige ontwerpen vraagt veel aandacht en geduldige handen. Ieder detail, elke verhouding is waardevol wil het geheel in balans zijn.De ontwerpen worden geproduceerd in de eigen ontwerpstudio in Groningen. Kleine series en unieke werken.

website: Studio Volken de Vlas

Gerard de Hoop (Stadskanaal 1968) studeerde Architectonisch- en interieurontwerp aan de Kunstacademie Minerva in Groningen.

Zijn werk bestaat uit een constante zoektocht naar innovatie en vindingrijkheid op het gebied van functionele producten. Zijn ambitie is om unieke ontwerpen te maken die de elementen eenvoud, verrassing en veelzijdigheid in zich dragen. Eenvoud wordt voornamelijk veroorzaakt door het gebruik van geometrische basisvormen. Hij verkent altijd de grenzen van wat mogelijk is en zoekt altijd naar een bepaalde spanning. Dit verrassingselement, dat speciale effect is waar hij naar streeft.

website: Gerard de Hoop Ontwerpen

Samenwerkingen

Partner Evolve
Partner Twee R Recycling Group
Partner Steenindustrie Strating
Partner Pekkeriet
Partner Struyk Verwo
Partner House of Design
Partner Gemeente Groningen
partner Provincie Groningen
Partner SNN