Terrazzo van schelpen – DIGGELS®

Onderzoek naar het toepassen van lokale schelpen in duurzaam terrazzo, ter vervanging van exotische materialen zoals hardsteen.

Het schelpenterrazzo is een hoogwaardig materiaal met schelpen afkomstig uit o.a. de Wadden- of Noordzee. De schelpen worden gebroken tot geschikte fracties en verwerkt in een recept met de basiskleuren wit, grijs en antraciet. Op aanvraag zijn bijzondere combinaties mogelijk.

Breng de zee in huis

Toepassingen van DIGGELS® met schelpen

DIGGELS®  kan in verschillende uitvoeringen worden toegepast in het interieur. Bijvoorbeeld als werkblad in uw keuken, als vensterbank, of als tafelblad op uw salontafel.

Voor interieurontwerpers en architecten.

DIGGELS®  is leverbaar op aanvraag. Heeft u belangstelling voor de toepassing van één van onze materialen neem dan contact op. We werken graag mee met het realiseren van uw project.

DIGGELS® met kokkels (leverbaar)

1001-sch-k

1001-sch-k

schelpen, gebroken kokkels, middel, lichtgrijs
1003-sch-k

1003-sch-k

schelpen, gebroken kokkels, middel, donkergrijs
1005-sch-k

1005-sch-k

schelpen, gebroken kokkels, middel, wit

DIGGELS® met mosselen en oesters (in ontwikkeling, nog niet leverbaar)

antraciet | oesters gebroken

antraciet | mosselen gebroken

Samenwerkingspartners:

De zee

Schelpen voor Kokkels™ worden gewonnen in de Waddenzee en Noordzee. Kokkels worden geleverd door Rousant in Zoutkamp. Oesters en mosselen worden met de hand gezocht aan de kust of afgenomen van duurzame restaurants.

Evolve Productions

Evolve is een innovatief productiebedrijf gespecialiseerd in exclusieve betontechnieken voor onder andere de keukenbranche, interieurbouw en projecten. Studio Volop ontwikkelt samen met Evolve unieke recepten voor hoogwaardige terrazzo’s van gerecyclede en herwinbare grondstoffen.