Voor het bijzondere project ‘Bevingsteen’ van Marc van Vliet produceert Studio Volop i.s.m. Evolve in Tynaarlo 100 bijzondere tegels. De tegels krijgen in de toekomst een plaats in het voetpad in het dorp Overschild, waar veel huizen nieuw gebouwd of ingrijpend versterkt worden in verband met aardbevingsschade.

“[…] Van ieder huis dat ingrijpend veranderd/gesloopt moet worden, wordt een foto gemaakt. Deze foto wordt vertaald in een tekening en in een steen gegoten. Deze steen komt, als de sloop/versterking achter de rug is, in het voetpad te liggen voor het nieuwe huis. Zo zullen door het gehele dorp afbeeldingen van de oude huizen te zien zijn. […]”
Bron: https://www.theatertuig.nl/werk/bevingsteen/

De tegels worden gemaakt van ‘Diggels’, een door Studio Volop en Evolve ontwikkeld duurzaam terrazzo van lokale puinstromen van gesloopte woningen. Van het maakproces zijn gisteren film opnames gemaakt voor een documentaire rondom de veranderingen in het dorp. Op de foto’s Volken de Vlas aan het werk onder toeziend oog van Marc van Vliet. (Foto’s: Saskia Jeulink).

Meer info: