Project omschrijving

Stoppels™ is een verzameling wandtegels op basis van natuurlijke vezels en houtachtige materialen. Er wordt gebruik gemaakt van vezels uit agrarische (rest)stromen zoals stro,  hennep en vlas, bladafval van bomen en zaagsel uit houtwerkplaatsen.
De vezels worden gebonden met hoogwaardig interieurbeton.

beukensnippers

hennep fijn

zaagsel vuren

eikeblad

vlas (gekneusd)

maisblad

rotan

deuvels (vuren)

stro

maisblad (snippers)

schapewol

Stoppelsis een moderne en zeer duurzame siertegel
met lokale vezels in een hoogwaardige toepassing.

Toepassingen Stoppels™

Stoppels™ kan in verschillende uitvoeringen worden toegepast in het interieur. Bijvoorbeeld als siertegel, lambrisering of in een meubelontwerp.

Voor interieurontwerpers en architecten.

Stoppels™ is leverbaar op aanvraag. Heeft u belangstelling voor de toepassing van één van deze uitvoeringen neem dan contact op. We werken graag mee met het realiseren van uw project.

Impressie: Rond blad (30cm)

Fout: view 698975a01m bestaat mogelijk niet
alle voorbeelden zien

Impressie: Vierkante tegels

Fout: view 9fa34d75w9 bestaat mogelijk niet
alle voorbeelden zien

Evolve Productions

Studio Volop ontwikkelt Stoppels™ samen met het familiebedrijf Evolve Productions in Tynaarlo. Evolve is een innovatief productiebedrijf gespecialiseerd in exclusieve betontechnieken voor onder andere de keukenbranche, interieurbouw en projecten.

Gebruik van herwinbare vezels.

Door het gebruik van herwinbare vezels en natuurlijke grondstoffen wordt het gebruik van beton met ruim 50% teruggedrongen. De vezels worden gewonnen uit agrarische stromen en natuurlijke bronnen en verwerkt in duurzaam beton.
In Stoppels™ krijgen de vezels een hoogwaardige toepassing voor interieur en genieten een zeer lange levensduur. De siertegels zijn geschikt voor wandafwerking of sierelementen in projectinrichting en interieurontwerp.